Bir hastalık yürümesine engel oluyor, acil ameliyat olması gerekiyor ve hareket edebilmesi ve tedavisini tamamlayabilmesi için yardıma ihtiyacı var.

KristoY

Global Mod
Global Mod
Lucas, Karen ve Guadalupe Guida için zamanlar hızlandı. 10 yaşındaki Guada'ya teşhis konuldu Ben sadece 2 yaşımdayken uzuv kuşak kas distrofisi. Son aylarda omurga cerrahisi ihtiyacının artması üzerine aile, hastaneye gitti. yardım isteyin.

Üçü Parque Avellaneda'nın birinci katında yaşıyor. Evlerini inşa etme masraflarını ödemeyi yeni bitirdiler. Ve Guada'nın babası Lucas, amacının şu olduğunu söylüyor: Kızınızın daha fazla özerklikle hareket etmesini sağlayacak bir telesiyej eklemek için tasarruf etmeye başlayın.

Ama doktorlar onlara bunu söylediğinde her şey daha da hızlandı. Guada'nın çok acil bir omurga ameliyatına ihtiyacı vardı. Lucas, kızının durumu nedeniyle kendisinin de acı çektiğini açıklıyor çift skolyoz. “Her ne kadar ameliyat hastalığının ilerlemesini durdursa da gerekli çünkü kas zayıflığı olduğu için, organların hareket etmesi veya akciğer kapasitesinin azalması gibi bugün sahip olmadığı diğer klinik sorunların eklenmesini engellemeye çalışıyorlar. sütundaki sapma” diyor.

Ayrıca Guada hastalığının da olduğunu söylüyor. dejeneratif ve ilerleyici, ve bu yüzden iki yıldır bacaklarındaki güç kaybından dolayı tekerlekli sandalyede yaşıyor.

Lucas'a göre, ameliyatın son teslim tarihlerini değiştirene kadar yılda biriktirmeyi planladığı 20 milyon dolara mal olan bir iş yapma ihtiyacı bundan dolayıydı.

Lucas kendisinin bir fotokopi şirketinde çalıştığını, eşi Karen'ın ise aile tabelacılığı işinde çalıştığını belirtiyor. İş bütçesinin her bir maliyetini temin ediyor ve detaylandırıyor ve bu şekilde yardım istemek zorunda kalmanın kendisini rahatsız ettiğini birkaç kez tekrarlıyor.

Kendisini kampanyayı ağlar aracılığıyla başlatmaya ikna eden kişinin Guada'nın İngilizce öğretmeni olduğunu söylüyor. Daha sonra yerel gazete Flores de Papel'in ve Çiçek Müzesi'nin kurucusu olan mahalle lideri Roberto D'Anna da katıldı.

“Zaten çekilişler yaptık, bağış ve çekiliş için daha fazla şey yapmayı düşünüyoruz. Hızlanıyorum çünkü bu çok harekete geçirici. Geçen perşembe başladık ve birkaç gün içinde 3 milyon peso topladık. Ama çok şey kaçırıyoruz” diyor Lucas. Ve bu iş için kendisine verdikleri bütçenin kanıtının da elinde olduğunu tekrarlıyor.

Ayrıca her şey yolunda giderse Guada'nın Aralık ayının ilk günlerinde ameliyata alabilirler. “Riskli bir operasyon. Vidaların ve diğer unsurların yerleştirilmesini içeriyor. Ama bizim inancımız var ve yapmamız gereken de bu. İyileşmesi başka bir kişinin ihtiyaç duyduğundan daha uzun sürüyor. Ancak derslere başlayabileceğine inanıyoruz.” peki” diyor.

Lucas, Guada'nın yaşadığı distrofinin önemli olduğunu ancak en ciddisi olmadığını ekliyor. Ve şunu vurguluyor: “Neyse ki, bilişsel açıdan o bir aptal. Hareket kabiliyeti nedeniyle okula terapötik bir arkadaşla gidiyor ve durumu gayet iyi.”

Parayı toplamak için bir hesap var Lucas Hernán Guida adına Mercado Pago. Takma adı Lucas.Guida.Guada'dır. Ve cuil 20288616044. Ayrıca @hoyporguada adında bir Instagram hesabı oluşturdular.

İlk gönderi “Merhaba, adım Guada, 10 yaşındayım ve 8 yıl önce bana uzuv-kuşak kas distrofisi teşhisi konuldu, hâlâ araştırma aşamasındayız” diye başlıyor. Ve şöyle devam ediyor: “Son zamanlarda patolojim beklenenden daha hızlı ilerledi ve tekerlekli sandalyeyle hareket ediyorum. Yakında omurga ameliyatı olacağım. Birinci katta yaşıyorum ve babamın beni bir aşağı bir yukarı sürüklemesi nedeniyle hareket etmek giderek zorlaşıyor. Bu nedenle terapilerime, aktivitelerime ve konsültasyonlarıma daha fazla özerklikle erişebilmek için telesiyej yaptırmak için yardımınıza ihtiyacım var.