Anaokulunun birkaç metre uzağında ve sınıftaki çocuklarla birlikte 20'den fazla çekim

KristoY

Global Mod
Global Mod
Çocuklar ve öğretmenler Merlo'daki bir anaokulu, tesisin dışında çıkan çatışmada gergin bir durumun ortasında kaldı. mahallede uyuşturucu satan yerel bir uyuşturucu çetesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen yirmiden fazla el ateş edildi.

Olay, bu Salı günü öğle saatlerinde Merlo bölgesindeki Buenos Aires'in Libertad kasabasında, Almagro ve Santa Rosa caddelerinin köşesinde bulunan Jardín No. 914 yakınlarında meydana geldi. Saldırı sırasında sınıfta olan yaklaşık 70 erkek çocuk orada bulunuyor.

“Aileler, bugün mahallede silahlı saldırı yaşandı. Ortalıkta dolaşan iddiaların doğru olmadığını belirtmek isterim. Hiçbir zaman bize barikat kurmadılar, bizi rehin almadılar. Olayı dikkate alarak 911'i arayıp ihbarda bulunmaktan oluşan protokolü devreye soktuk. ailelere” diye açıkladılar dağıtım grupları tarafından gönderilen bir bildiride bahçeden.

“Onların roket olduğunu sanıyordum. Saf çekimler, birbiri ardına. Yirmiden fazla ya da daha az” dedi bir komşu. İlk başta uyuşturucu çeteleri arasında bir çatışmadan bahsedilse de, konuşan komşuların hikayesi TN sıkı bir sıkışmaya ve mafya mesajına işaret ediyor.

Bölgede uyuşturucu satışıyla tanınan çete, mahalle sakinlerinden birine sürekli polise şikayette bulunması için baskı yapacaktı. Söylediklerine göre grup üyelerinin çoğunu tanıyan, bölgeden biriymiş. hatta küçük askerleri çetenin mafya ortamından çıkarmaya çalışmaktadır.

Tehdit edilen komşu ayağa kalktı ve hatta saldırganlarla yumruk yumruğa dayadı. Bu nedenle saat 13.30 sıralarında eve ateş etmek üzere ateşli silahlarla geri döndüler. Hatta makineli tüfeğin varlığından bile bahsediliyor.

Anaokulundan itibaren protokolü etkinleştirdiler ve tehdit geçtikten sonra ebeveynleri aradılar. “Yaptığım şey 911'i aramak oldu. Bunlardan birinin olması durumunda, sahip olduğumuz sosyal yardım gruplarıyla iletişime geçilmesine dair bir protokolümüz var. Daha sonra çocukların iyi olduğu konusunda onlara gönül rahatlığı sağlıyoruz. Dışarıda olup biteni ne çocuklar ne de öğretmenler biliyordu.. Polis bana her şeyin yolunda olduğuna dair güvence verince ailelere gelmelerini bildirdik” dedi okul müdürü Karina, TN'ye.

“Bu mahallede daha önce böyle bir şey yaşanmadı. Dikkatimizi çekti. Bahçede yılbaşı partileri hazırlandığından patlamaları bir tek ben duydum sanırım. Müzik vardı. Çocuklar ve öğretmenler dinlemediler. Ben küçükler ve yetişkinler arasında kavgalar olduğunu gözlemleyince yaptığım şey, dışarıdaki odaları korumak ve onları içeri almak, devriye arabasının gelmesini beklemekti” diye ekledi yönetmen.

“Burada silah sesinden önce bir protokol var. Bunun için bir protokolümüz var. Küçüklerin hayatlarını koruyun, ailelere katılmamalarını bildirin ve biz de onları rahatlatalım çünkü bizi köşeye sıkıştırdıklarına dair versiyonlar vardı ve bu doğru değil. Hiçbir şey duyamadığımız için dersler devam etti” diye tamamladı kadın.

Kurum, yaptığı açıklamada, “Kurum olarak devriye arabasının bulunduğu güvenli bir koridor talep ediyoruz. Bu olmazsa tekrar talep edeceğiz. Bahçe her gün olduğu gibi açık kalacak.”