Yelkenli tekneden suya atlayan genç hayatını kaybetti

KristoY

Global Mod
Global Mod
Cansız bedeni Martin Nunez Bu Pazar günü Arjantin Donanma Bölgesi (PNA) tarafından bulundu. 23 yaşındaki kız arkadaşı ve bir arkadaşıyla geçen Cuma günü Buenos Aires banliyölerinin kuzeyindeki Olivos yakınlarındaki Río de la Plata'da yüzmeye gitmişti.

Bu Pazar öğleden sonra 3.30'da nehirde bir ceset bulundu ve yarım saat sonra cesedin Núñez olduğu doğrulandı. babası Cristian tarafından teşhis edildive hafta sonu boyunca bölgeye büyük bir dalgıç konuşlandırılması.

Keşif gerçekleşti “Kaybolduğu yerin 300 metre aşağısında” kurtarıcılar tarafından detaylandırıldığı üzere genç adam Zurna “Olivos Valiliğinin bulunduğu sahilden yaklaşık bin metre uzakta.”

Genç adamın babası, oğlunun geçen Cuma günü, kız arkadaşı Jessica ve tekne kullanma lisansına sahip arkadaşı Gastón ile yelken açarken Río de La Plata'da yüzmeye gitmeyi seçtiğini söylemişti.

“Dairesel cankurtaran şamandırasına atlamaya karar verdi ama akıntı olduğunu, cankurtaran şamandırasının kaydığını ve suyun çok hareketli olduğunu fark etmediler. Oğlum O buralardan gelen bir yüzücü değilYüzmeyi biliyor ama bu tür yüzmeye uygun değil” diye açıkladı.

Martín Núñez'in suya atladığı Olivos bölgesi.

Ve şunu ekledi: “Arkadaşım bana atladığını ve ona yardım etmeye çalıştığını söyledi. Oğlum çaresizce ona tutunmaya çalışıyordu. Serbest kaldılar ve arkadaşı can simidini kapmayı başardı.ama Martín çoktan akıntıdan uzaklaşmıştı ve orada onu gözden kaybetmişlerdi.”

Cristian, oğluyla son temasının Cuma günü saat 15.22'de ona ne yaptığını sormak olduğunu söyledi. “Ben babaya göz atmakdaha sonra eve döneceğim”, Martín'in cevabıydı.

Baba, oğlunun kaybolduğunu gelininin telefonundan öğrendiğini belirtti. “Bana yüzmeye gittiğini ama onu göremediklerini söyledi. İşte o zaman anladım ki Çok ciddi bir durumdu. ve bilmediğim bu yere geldim. “Şokta olduğum için bana yardım eden bir arkadaşımla geldim.”

Río de la Plata'nın sularında ölü bulunan genç adam Martín Núñez.
Río de la Plata'nın sularında ölü bulunan genç adam Martín Núñez.

Seyahat ettiği tekne Martín Puerto Chico'dan ayrılmıştı ve Río de la Plata'nın on kilometre yukarısında düz bir çizgide bulunan Olivos kasabasına doğru yola çıktım.

Yolculuğun yarısında Martín ve gelin can yeleklerini giymeden suya atladılar. Her ikisi de deniz akıntısı tarafından sürüklendi ve 2.500 kilometrede genç kadın suyun üstünde kalmayı başardı.

Martín'e eşlik eden gençler onu aramak için dışarı çıktılar, ancak onu bulamayınca, hafta sonu bir iç operasyon başlatan Donanma Valiliğine haber verdiler. Bu Pazar onu cansız halde bulmayı başardı.

Valiliğin konuşlandırılmasında Tigre istasyonundan nehrin dibini, jet skileri ve helikopteri araştıran uzman dalgıçlar vardı.