Yanan evler, tahliye edilenler ve karmaşıklaştırıcı bir faktör

KristoY

Global Mod
Global Mod
Turizm sezonunun ortasında bu çarşamba günü kasabada şiddetli bir yangın çıktı. Epuyenkuzeydoğusunda Chubut. Alevlerin büyümesi üzerine belediye müdahalede bulundu. “zorunlu tahliye” Cordillera yakınlarındaki Rinconada Bölgesi'nde. Yıkılan evler, tahliye edilenler ve dramatik ifadeler var: “Her şeyi kaybettim, yaşama isteğimi bile.”

Yangın, öğle saatlerinden sonra 9 Nolu Okul ve mezarlığın arkasındaki, kamp alanlarının yakınındaki ve İl İtfaiye Müdürlüğü'nün bulunduğu ormanlık alanda yayılmaya başladı.

Kasabadaki turistik bir nokta olan büyük Epuyén Gölü'nün girişlerinden birinin bulunduğu yere yakındır. La Rinconada, verimli çiftliklerin yanı sıra kulübelerin de bulunduğu bir bölgedir.

Kentsel bir alana yakın olması nedeniyle Komün bir açıklama yayınladı. “Epuyén Belediyesi, orman yangınının kritik ilerlemesi nedeniyle, bölge sakinlerinin güvenliğini garanti altına almak ve acil durum ekiplerinin görevlerini kolaylaştırmak için Rinconada bölgesinin derhal boşaltılması emrinin verildiğini bildirir.”

Ve komşulardan bir ricada bulunuyor: “Derhal evlerinizi organize bir şekilde ve güvenliğinizi ön planda tutarak boşaltın.” Komün, “Yanınıza alın: Kişisel ve aile belgeleri; İlaçlar ve temel ihtiyaç malzemeleri; Mümkünse ceket ve bozulmayan yiyecekler” diyor. Ve tahliyeye izin verilen yerlerin Belediye Spor Salonu olduğunu vurguluyorlar.

Chubut'taki Epuyén Belediyesi, “kritik orman yangını” nedeniyle bir kasabanın boşaltılması emrini verdi.

Epuyén Belediyesi'nden “sakin kalmalarını ve olay yerinde bulunan yetkililerin talimatlarına uymalarını” istediler; “Bir sonraki duyuruya kadar etkilenen bölgeye dönmeyin”; ve “tahliye için belirtilen rotalara saygı gösterin.”

“Topluluğumuzun güvenliği bir önceliktir. Bu kritik zamanda işbirliğinizi takdir ediyoruz ve sizden Belediyenin resmi kanalları aracılığıyla bilgi sahibi olmanızı rica ediyoruz.”

Salı günü bölgeye hafif bir çiseleyen yağmur, Ulusal Yol 40 ile bağlantılı olan Chubut'taki iki kasaba olan Epuyen ve El Hoyo bölgesi arasında yayılan başka bir yangın kaynağının söndürülmesine yardımcı oldu. Şimdi sert rüzgarlar, ekiplerin görevlerini zorlaştırıyor. tugay üyeleri.

Daniel Dadora, “Kıyafet falan topluyordum, beni uçurdular. Sadece birkaç kıyafet ve birkaç alet almayı başardım. Her şeyimi, hatta yaşama isteğimi bile kaybettim. 70 yaşındayım ihtiyar” dedi. tahliye edilenlerden biri, ortada Bölgeden haberler.

Río'daki Chubut ve El Bolsón bölgesi olarak adlandırılan And Bölgesi'nde 36 yılı aşkın bir süredir yaşayan Dadora, “Burası bol miktarda çam bulunan, her şey kuru bir bölge. Bunu yalnızca yağmur durdurabilir” dedi. Zenci.

Bariloche'deki Nahuel Huapi Milli Parkı'nda yangın devam ediyor

Río Negro'daki Bariloche yakınlarındaki Nahuel Huapi Milli Parkı'nda çıkan yangında 3.500 hektardan fazla yerli orman yok oldu.

Cascada de los Alerces bölgesinde Salı günü yağan yağış, evlerin yakınında çıkan ve bölge sakinleri arasında endişeye neden olan orman yangınıyla karşı karşıya kalan tugay üyelerinin zorlu çalışmalarını hafifletti.

“Bugün yağmur biraz yardımcı oluyor; Bu bir lütuf. Sıcaklık çok düştü ve umarım bu şekilde kalır” dedi bir komşu kanala. TN.

Yerel yetkililere göre alevler Aralık ayı sonlarında meydana gelen fırtınadan kaynaklanmış olabilir. Ağaçlardan birine yıldırım düştüğü ve yaya erişiminin bulunmadığı bir alan olması nedeniyle yangının hızla yayıldığı tahmin ediliyor.