Pinamar'ın bu yaz devraldığı tatlı lezzet

KristoY

Global Mod
Global Mod
Keklerde, cannolide, alfajorelerde, külahlarda ve hatta çikolatalarda: Yeşil dalga Pinamar'da da büyüyorTıpkı Federal Başkent'teki kafelerde, dondurma salonlarında ve barlarda bir süredir olduğu gibi.

O fıstık Daha pahalı hale gelen “modaya uygun” kurutulmuş meyve, yaz isteklerini karşılamak isteyenler arasında güçlü bir talep görüyor ve giderek daha fazla sayıda zanaatkar işletme ve zincir bunu sunuyor. O cezbedici dalgada sörf yapmaya cesaret ediyorlar.

Carolina Belliocq alfajores işine pandemi sırasında başladı ve o zamandan beri büyümesi durmadı. Valeria del Mar'da bulunan “Nómade”, onun yürüttüğü işletmedir: Genellikle başkalarının tavsiyelerine dayanarak yemek pişirir, yaratır ve gelen insanların siparişlerini yerine getirir.

Menüde sonsuz sayıda seçenek var, ancak son zamanlarda Teklife fıstık alfajor eklendi. Bu kurutulmuş meyve için danışmanlık durmadı ve bu yaz tesislerinde patladı.

“En çok sevdiğim şey alfajore yapmak ve amaç da tüm tatları yapmak. Ev yapımı tapasları, iç malzemeyi, her şeyi ben yapıyorum. Ben klasikleri viski kremalı, ahududulu, Nutellalı, ayvalı, ev yapımı bon veya bon salçalı, biberli yapıyorum. Yakın zamanda fıstıklı olanı yapmaya başladım çünkü bu bir patlamaydıve herkes bana söyledi 'Antep fıstığı mı yapıyorsun?' ve şunu söyleyene kadar hayır dedim 'peki yapalım'“, Carolina anlatıyor Zurnael yapımı ürünlerinin perde arkasını gösterirken.

Nómade'in el yapımı fıstıklı alfajores'i. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.

Sürecin ortasında mutfağında birkaç tane fıstıklı alfajor dinleniyor. Onları kişiselleştirdi: Dulce de leche ve portakal dolgusu var“Antep fıstığına zengin bir dokunuş veriyorlar” diyor.

Carolina zamanını ayırıyor “yeşil giyin” alfajor için alfajor: üst kapak (fıstıklı bir hamur) ile kaplıdır. ganaj beyaz çikolata ve fıstık. Kenarlarını bu kurutulmuş meyvenin parçalarıyla kapatın ve aynısını üst kapak için de yapın. Birim başına alfajor maliyetleri 5.000$.

Nómade'den Carolina, ham madde maliyeti nedeniyle antep fıstığı alfajorlarının diğer yemişlerden yapılanlara göre daha pahalı olduğunu açıklıyor. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.
Nómade'den Carolina, ham madde maliyeti nedeniyle antep fıstığı alfajorlarının diğer yemişlerden yapılanlara göre daha pahalı olduğunu açıklıyor. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.

Fiyatın ürüne uygun olup olmadığını göz önünde bulundurarak yüksek maliyet Bu, diğer kuruyemişlerin fiyatının aksine hammaddeyi temsil ediyor.

“100 gram fıstık almak için diyet mağazasına gidiyorsunuz ve bugün 5.000 ila 6.500 ABD Doları arasında maliyetlerki bu çok fazla. Kiloyla satın alarak yaklaşık olarak elde edersiniz 35.000$. Ancak kilosu 12.000 dolara alabileceğiniz ceviz ya da kilosu 18.000 dolara alabileceğiniz bademe gelince, fıstık başka bir fiyattır” diye vurguluyor.

“Artık fıstık o kadar moda ki fıstık esansı çıktıo zaman her şeyin tadının neye benzediğini görmeye başlamalısınız,” diyor Pinamar'daki en iyi alfajor'u seçen yerel bir yarışmayı üç yıl üst üste markasıyla kazanan Carolina.

Bu cevizi hamur işi seçeneklerine dahil eden bir kafeterya olan Massé'nin fıstıklı keki. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.
Bu cevizi hamur işi seçeneklerine dahil eden bir kafeterya olan Massé'nin fıstıklı keki. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.

Yeşil patlama, dört mevsim bu kasabada bulunan ve şu anda bulabileceğiniz bir menü üzerinde çalışan “Massé” gibi işletmelerle Cariló'ya yayılıyor. üç teklifte fıstık: Fıstıklı kek (nemli fıstıklı trüflü bisküvi 8.050 dolar), fıstıklı Ferrero (beyaz çikolata kaplamalı fıstıklı panna cotta ve kızarmış fıstık, 8.500 dolar) ve makaron, tanesi 3.200 dolar.

“Antep fıstığı trendi çok güçlü. Fıstıklı makarna ertesi gün için geceleri en çok sipariş ettiğimiz şeydir. evet ya da evet olmalı. Bunu her yerde daha çok görüyorsunuz. Örneğin, yakın zamanda fıstıklı dondurmayı denedim ve en sevdiğim lezzet haline geldi” diyor yönetici Irene.

Pinamar'ın merkezinde, özellikle popüler ve tarihi Bunge Bulvarı'nda fıstık rengi de damgasını vuruyor. büyük zincirlerBeyaz çikolata, fıstık, karamel ve tuzlu barların 100 gramı 6.500 dolara satılan Rapanui gibi.

Antep fıstığı, aynı zamanda çikolatalı. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.
Antep fıstığı, aynı zamanda çikolatalı. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.

Lucciano'nun dondurma salonu öncülerden biriydi. Dallarında antep fıstığına cannoli, bonbon, buzlu şeker veya saksıda rastlamak yaygındır. Bu çok klasik: Dondurma siparişi verecek olan kişi, Anın tadını asla bir kenara bırakmıyor.

Marka artık vitrinindeki bir yenilikle büyüyor: Dondurulmuş çikolatalar beyaz çikolatalı fıstıkhangisi karışım bu diğer ürünlerde başarısız olmaz.

Lucciano'nun dondurulmuş fıstıklı ve beyaz çikolatalı çikolataları. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.
Lucciano'nun dondurulmuş fıstıklı ve beyaz çikolatalı çikolataları. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.

Mostaza gibi büyük fast food markaları bile bu dalgaya katıldı. klasiklere kıvrımlar Ekranlarında tatlı alternatifi olarak sunulan fıstık aromasının lansmanı da eklendi.

Ve ürün büyük bir şekilde tanıtılıyor: fıstık soslu ve çikolata parçacıklı kremalı dondurma görseliyle.

Hardal kıvrımları ayrıca antep fıstığını da ekledi. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.
Hardal kıvrımları ayrıca antep fıstığını da ekledi. Fotoğraf: Fernando de la Orden / Özel Elçi.

Zincirden şu yorumu yapıyorlar: “Biz her zaman tüketiciyi dinliyoruz ve bunu biliyorduk. fıstık herkesin beklediği bir lezzetti. Dondurma platformumuzda kalite ve gelişmişlik açısından bir sıçrama yapmak istedik. Gurme önerileriyle rekabet edebilmek için gastronomik önerimizi yenileme ve yenileme arzusuyla, fıstık bükümünü, ardından kırmızı meyveler ve affogato'yu piyasaya sürdük.