öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek için Córdoba'lı bir öğretmenin anahtarları

KristoY

Global Mod
Global Mod
Clarín ve Zürih Arjantin tarafından desteklenen ve ülke çapındaki okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin eğitimsel mükemmeliyetini ödüllendiren bir girişim olan İlham Veren Öğretmenler Ödülü'nün dördüncü edisyonunda halihazırda 6 finalisti var.

Üçüncüsü ise Elektronik Mühendisliği öğrencisi olduğundan beri öğretmen olan Carolina Vissani'dir.ile Villa María Ulusal Teknoloji Üniversitesi'nde zaten Öğretmenlik tutkusunu gösterdi.

Öğretmenlik kariyerine birinci sınıf öğrencilerine özel ders öğretmeni ve öğretim asistanı olarak başladı. “Hiç öğretmen yoktu ve Eğitim aldığım yerde öğretmenlik yapmaya karar verdim. Tutkumu orada keşfettim ve çocuklara aktardığım şeylerden biri de onların tutkularını aradıkları yönünde.”

Carolina, 2019'da marangozluk konusunda uzmanlaşmış bir meslektaşıyla işbirliği yapmaya başladı. bunu bilmiyordum Yenilikçi bir öğrenme yaklaşımının başlangıcıydıÖğrencileri topluluklarındaki sorunları tespit etmeye ve çözüm sunabilecek projeler tasarlamaya davet ediyor.

“Çalışmaları bilim fuarlarında ve Córdoba'daki Blas Pascal Üniversitesi'nin ONIET'inde sunuyoruz” diye belirtiyor. Şu anda Córdoba'nın Marcos Juárez kasabasındaki IPET No. 51 “Nicolás Avellaneda”da Elektronik uzmanlığı profesörüdür.

Öğretmen Carolina Vissani, “Azim, çaba ve azimle çalışırsanız hayattaki hedeflerinize ulaşılacağına inanıyorum” diyor.

Onun öğretim yönteminin temel taşlarından biri Öğrencilerinizi kendi kendine öğretilen becerileri geliştirme konusunda güçlendirin. “Sadece öğretmene bağlı kalmamalarını istiyorum. “Her öğrencinin parlayabileceği zorlu ve kişiselleştirilmiş aktiviteler öneriyorum” diyor. Ayrıca, öğrencilerinin işbirliğinden ve birlikte öğrenmeden gelen gücü fark etmelerine yardımcı olarak ekip çalışmasının değerini vurguluyor.

Öğretmen için topluma katkı onun temel taşlarından bir diğeridir. Girişimlerinden biri, yol kuralları ve trafiği düzenleyen çeşitli unsurlarla birlikte küçük bir şehir modeli geliştirmekten oluşuyordu. Bunu hesaba katan bir başka proje topluma olan bağlılığınız Şehrinizdeki evcil hayvanların sağlık durumunu takip edebileceğiniz eğitim kitlerinin 3 boyutlu olarak basılması veya dijital uygulamadır.

Carolina, web sitesi aracılığıyla toplum üzerinde olumlu etkiyi teşvik eden kaynakları ve etkinlikleri paylaşıyor. “Öğrencilerimin tutkulu oldukları şeyi, onları neyin mutlu ettiğini bulmalarını istiyorum. Sevdiğimiz işi yaptığımızda hayat daha keyifli”diyor.

“İnanıyorum ki eğer azimle, çabayla, azimle çalışırsanız, hayattaki hedeflere ulaşıldı ve nereye gideceğinizi bilmiyorsanız uygun rüzgarlar olmaz. Nereye gitmek istediğinize dair net bir fikriniz olmalı ve oradan o hayale doğru çalışmalısınız” diye bitiriyor.

İlham Veren Öğretmenler Ödülü

İlham Veren Öğretmenler Ödülü'nün altı finalistinin hikayelerini öğrenmek için www.premiodocentesqueinspiran.com.ar adresini veya yarışmanın sosyal ağlarını ziyaret edin. Facebook'ta “İlham Veren Öğretmenler” ve Instagram'da @docentesqueinspiran.

Clarín ve Zürih Arjantin tarafından desteklenen İlham Veren Öğretmenler ödülü, ülkemizdeki en ilham verici öğretmenlere bir saygı duruşu niteliğindedir.

Bu takdir, öğrencileri üzerinde belirleyici bir iz bırakan olağanüstü öğretmenlerin ilham verici hikayelerini yayarak, tüm toplumu daha iyi eğitim için harekete geçirmeyi amaçlamaktadır.