Mauricio Macri, Buenos Aires'teki Briç Olimpiyatları'nda oynuyor ve City'nin bunu konu olarak eklemeyi planladığını söyledi.

KristoY

Global Mod
Global Mod
10'a çeyrek saat kala, gardiyanlar eskortluk ediyor Mauricio Macri (65) Buenos Aires Kongre Merkezi'nin odalarından birine XVI Dünya Briç OyunlarıAğustos 2025'te Danimarka'da gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası ile birlikte bu sporun en önemli turnuvalarından biri olan evet bir spor olarak kabul ediliyor.

Zarif bir spor takım elbise, beyaz kazak, koyu renk koşucu ve çorapsız mavi spor ayakkabı giyen eski Başkan sessiz, birazdan İskoçya'ya karşı ilk maçın başlayacağı 45 numaralı masaya odaklanmış durumda. Kıdemli kategorisi.

Arjantin takımının en tanınmış üyesi Macri, “Belirleyici değil ama kazanmak zorundayız çünkü iyi durumda değiliz. Zor olsa da bu mümkün” diyor. “Dün – Cuma günü – Almanya ve Polonya'ya yenildik ve bu bizi rahatsız bir durumda bıraktı” diyor Zurna başlama vuruşuna dakikalar kala. “Bugün ortağım, uzun zaman önce öğretmenim olan Luis (Palazzo). otuz yıldan fazlakendimi bir tutku olan köprüye adamaya başladığımda. Başımı çok iyi ağrıtıyor“, Pro'nun güçlü adamını tanır.

Eski başkan, yüzleşmesi gereken iki İskoç'un da bulunduğu masada fısıldıyor. “Burada siyasete yer yok, köprüden başka bir şey konuşmuyoruz”gülümseyerek, sesini alçaltarak ve dikkat çekmemeye çalışarak kayar. Macri, futbolu benzersiz ve yeri doldurulamaz olarak görse de, “Bu oyun her açıdan beni etkiledi; beni bilgi, strateji ve sabırla besledi” diye vurguluyor.

Hoparlörden oyunların saat onda başlayacağını bildiren metalik bir ses duyulur. Büyükler kategorisinin düzenlendiği salonda 24 ülke yarışıyor. Arjantin takımı için cumartesi günü, diğer üç mücadeleden oluşan bir tabloyla tamamlandı: İngiltere, Danimarka ve Fas. “Birinin yapması gerekiyor dörtlüden üçünü kazan Tekrar masaya dönüp Pazartesi gününden itibaren son 16 turunda oynayacak 16 oyuncu arasında yer almaya çalışacağız” diye yorum yapan eski Başkan, daha sonra İngilizlere karşı oynanacak maçta da anlayışlı ve rekabetçi bir tavırla yer alacak. .

Mauricio Macri, “Bridge ilkokul müfredatının bir parçası olması gereken bir oyundur” diyor. Fotoğraf Enrique García Medina

Yılın en yeni öncülerinden biri olan Sweet Macri geliyor geçen Nisan ayında Cali'de elde ettiği Güney Amerikalı, 2025 Dünya Kupası elemeleri için sıçrama tahtasıydı bu.

Eski başkan başparmağını masanın diğer tarafında, karşıda oturan meslektaşı Palazzo'ya doğru kaldırıyor. Her şeyi birinci vitese alacak şekilde ayarlarken, bakmadan “İyi bir ikili oluyoruz, birbirimizi anlıyoruz ve tamamlıyoruz” diye yanıt veriyor.

Arjantin takımının teknik direktörü İtalyan Robin Fellus yaklaşarak “birkaç dakika sonra artık konuşamayacağımız” uyarısında bulundu. Çok gergin mi?Macri'ye danışılır, o da bunu başarabilir omuzlarını kaldır ve anlamlı bir yüz hareketiyle (sanki şunu söylüyormuş gibi) Rivadavia'nın koltuğunu işgal ettikten sonra her şey basit) net bir şekilde cevap veriyor.

Okullarda köprü

Oyundaki en büyük erdemleri sorulduğunda Macri, “Önemli olan hafıza, konsantrasyon ve sürekli hesaplama yapmaktır. En ufak bir dikkat dağınıklığında, güle güle, gittin… O yüzden briç iyi olur diye düşünüyorum.” bir okul projesi olarak çok önemliçünkü hesaplama ve muhakeme“.

Paketlenmiş, bazılarında olduğunu belirtiyor Fransa gibi ülkelerde “köprü zaten var”Bu turnuvanın sporcularının en ünlüsü, yani briç oyuncuları diyorlar, demeyi başarıyor. Ve bu fikri burada ele almalarını önerme cesaretini gösteriyor.

Briçte en önemli şey konsantrasyon, hafıza ve sürekli hesaplama yapmaktır.eski başkanı anlatıyor. Fotoğraf Enrique García Medina
Eski başkan, “Briçte en önemli şey konsantrasyon, hafıza ve sürekli hesaplama yapmaktır” diye tanımlıyor. Fotoğraf Enrique García Medina

Sessizlik damgası muhafazada. Sinek uçmuyor, cep telefonu çalsa yaptırımlar olabiliyor. Söylendi ve yapıldı: Şili ve İsviçre olmak üzere iki takım çağrı aldıkları için ihraç edildi.

Mekanın etrafındaki tur, çok çeşitli enlemlerden yarışmacılarla dolu masaların etrafında top sürüyor: Hong Kong, Türkiye, Yeni Zelanda ve İsrail'den temsilciler var. Rekabette ortalamayı yakalayan Senior'a Amerika Birleşik Devletleri liderlik ediyor ve onu İsveç ve Fransa takip ediyor. Zurna Kartları alan (poker kartlarıyla oynanır) ve onları kucağının yüksekliğine indiren Macri'den bir metre uzaktadır. Denge ve sükunet aktarmaya çalışan politikacı derin bir nefes alıyor.

Bu tarihçi hiç de basit olmayan bu sporun nasıl oynanacağını açıklamaya çalışırken, Buenos Aires Eğitim Bakanı'na gelecekteki “sınıflarda köprü” konusu hakkında danışılıyor. Ancak portföydeki bir kaynak kısa ve öz yanıt veren kişidir. “Köprü şimdilik okulda yalnız. Çocukların bunu nasıl deneyimlediğini ve yarattığı etkiyi araştırıyoruz. Şimdilik şüphesiz bir oyuna neşe ve ilgi gösteriyorlar. öğrenmeyi geliştirmek için eğitim politikamızla işbirliği yapar ve çocuklar öğrenmeye aşık oluyor.”

Macri kendi oyununu empoze etmeye çalışıyor ancak önünde aşılması kolay olmayan engeller var. Başını sallıyor, hoşuna gitmeyen bir şey var. Altı kişilik takımda eski başkan da yer alıyor “anahtar bir parçayoksa burada olmazdım. “Ne bank ne de kalacak yer var.”Yakın zamanda eski başkanla tanışan İtalyan teknik direktör diyor. “Ona briç evreninde davranıyorum ve o cesur, düşünceli bir oyuncu ve her zaman ama her zaman ne pahasına olursa olsun kazanmak istiyor. Tabii ki, kaybettiğinizde bu bir beyefendi“.

Mauricio Macri İskoç rakibinin yan bakışları altında kartlarını inceliyor. Fotoğraf Enrique García Medina
Mauricio Macri İskoç rakibinin yan bakışları altında kartlarını inceliyor. Fotoğraf Enrique García Medina

3 Kasım'da sona erecek olan etkinliğin diğer kategorileri de (ücretsiz, karma) olması nedeniyle, turnuvanın gerçekleştiği salonun dışında hareketlilik yoğun. 800 oyuncu Av. Figueroa Alcorta ve Pueyrredón'daki Kongre Merkezi'nin tesislerinden gelip geçiyor.

Kıdemliler salonuna açılan kapılardan birinin yanında Macri'nin iki silahlı muhafızı oturuyor. Lütfen sorgusunu kabul edin Zurna Turnuvadan önce nasıl olduğu hakkında konuşuyorlar ama aynı zamanda “Bay Macri'nin bize söylediği hiçbir şeyi söyleyemeyeceklerini” de yanıtlıyorlar. Biz Federal Polis'ten geliyoruz, eski Başkanla çok zaman geçiriyoruz ve gizliliğimiz mutlaktır.”

Birkaç metre daha ileride, İtalyan antrenör, takımın bir üyesi olan ve şu anda dinlenmekte olan Macri'nin arkadaşı olan işadamı Walter Fornasari'yi tanıtıyor. “60 yıldır briç oynuyorum, masaları paylaşıyorum Franco Macri ve Mauricio henüz antrenman yapmamıştı, ancak adamın çok geliştiğini, şık, ihtiyatlı ve deneyimli bir oyuncu haline geldiğini itiraf etmeliyim. “Onun omuzlarında iki Dünya Kupası, birkaç Güney Amerika Şampiyonası ve bu Olimpiyatlar var.”

Fornasari, kendisi için briçte sahip olunması gereken temel erdemlerden birinin sabır olduğunu vurguluyor. “Çünkü kalıcı gerilim karşısında sabırlı olmak daha az hata yapmanızı sağlar. Mauricio'yu da şu şekilde görüyorum: bir oyuncu, diğer şeylerin yanı sıra sabırlıanını bekleyen. “Eğer stratejik bir oyuncu olmasaydı, emin olun ki bu takımın bir parçası olmazdı.”

Öğle saatlerinde Macri ve ekibinin İskoçya ile oynadığı maç, Avrupa ülkesinin lehine sonuçlandı. Fotoğraf Enrique García Medina
Öğle saatlerinde Macri ve ekibinin İskoçya ile oynadığı maç, Avrupa ülkesinin lehine sonuçlandı. Fotoğraf Enrique García Medina

İskoçya'ya karşı “az farkla” mağlup olan ve İngiltere karşısında istikrarsız bir performans sergileyen Arjantin takımı için odanın içinden kötü haberler geliyor. Ancak geri dönüp Danimarka'yı yenmeyi başardılar ve sonuncusu Cumartesi günü Fas'a karşı bir maç ve Pazar günü Brezilya, ABD ve İsrail'e karşı üç tur daha kaldı. “18. sıradayız, hâlâ sıralamalara girmeyi hedefleyebiliriz”diyor antrenör.

Mauricio, İngiliz takımına karşı aldığı ikinci yenilginin ardından öğleden sonra saat ikiden önce emekli oldu. “Öyleydi çok kızgınDüşünün, hiçbir şey bilmek istemedim… Bu anlaşılabilir bir durum, briç çok zihinsel bir oyun ve eğer siz de böyle kaybederseniz ve klasman riske girerse… sinirlenirsiniz, tıpkı Boca kaybettiğinde Macri'nin başına gelenler gibi. –güler–. Seviyen nasıldı? “Her zamanki ortalamasının altındaydı, çok daha fazlasını verebilir.”