“Darbeyi hissettim ve kendimi bir anda yeraltında buldum”

KristoY

Global Mod
Global Mod
Ulusal Meteoroloji Servisi'nin (SMN) ülkenin neredeyse yarısı için duyurduğu güçlü fırtınaların Córdoba'da sonuçları şimdiden oldu: bu sabah saat 6:30 civarında fırtınanın ortasında, Bir araba kelimenin tam anlamıyla asfalt tarafından “yutuldu”.

Yağmurun ortasında orta hızda seyreden bir Fiat Uno, bir “çukur” tarafından emildi. Olay, eyalet başkentinin güneyindeki 4300 Vélez Sarsfield Bulvarı'nda meydana geldi. Araçta hasar neredeyse tamamen oluştu ve sokakta bir krater kaldı.

“Düştüm, ne olduğunu bilmiyorum. Darbeyi hissettim ve aniden yeraltındaydım“, Paulo, 47 yaşındaki sürücü kafasına bazı darbeler aldı Kaza meydana geldikten sonra Circunvalación Bulvarı'na birkaç metre uzaklıkta.

Video etkiliyor. Şiddetli yağmuru ve aniden kuyuya gömülen arabayı görebilirsiniz. Olayın fotoğrafları da şok edici ve olayın büyüklüğünü ortaya koyuyor.

Fiat Uno, Córdoba şehrinde Vélez Sarsfield Bulvarı tarafından neredeyse “yutuldu”. Fotoğraf: Córdoba Polisi

İşe giden adamın ifadesine göre, görünürlük “neredeyse sıfır”dı sabahın o vaktinde. Paulo, “Şiddetli yağmur yağıyordu ve neredeyse hiçbir şey görülemiyordu. Doğrusu tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Bir kaza oldu ve aniden ortadan kaybolduk,” diye tekrarladı Paulo. “İçeride mahsur kaldığımız için diğer arabalar dışarı çıkmamıza yardım etmek için durdu” dedi.

“Yağmurun içinden yavaş yavaş geliyorduk ve araba aniden sağa doğru battı. Neyse ki dışarı çıkmayı başardık ve arabayı kullanan çocuk çarpmanın etkisiyle kaşının üzerinden bir kesik yaşadı ve şimdi onu götürmek için götürdüler. bazı dikişler” dedi sürücünün arkadaşı.

Diyalog halinde TN, Adam, şiddetli yağmur nedeniyle “hiç kuyu göremediklerini” anlattı. Yetkililer bir koruma çiti bulunduğunu savundu. “Çit yoktu. Bize nasıl kaçınamayacağımızı söylediler ama görüntülere bakınca öyle bir çitin olmadığını anlarsınız. Biz mahalleden geliyoruz ve bu cadde zaten birkaç kez düzeltildi.” .

Video

Kurtuba'da sokak ortasında kuyuya düşen otomobilin sürücüsü konuştu

Fırtınanın sakinleştiği sabah saat 9'dan sonra olay yerine vinç hazır bulundu. Hurdaya dönen arabayı kaldırıp götürdü.

Daha önce birkaç kez onardıkları bir cadde ve üstelik yaptıkları yama da yeniydi.. Böyle bir kuyunun nasıl açıldığı inanılmaz” dedi bir komşu.

Kaza sonrası asfaltta kalan krater, bu çarşamba sabahı meydana geldi. Fotoğraf: Córdoba Polisi
Kaza sonrası asfaltta kalan krater, bu çarşamba sabahı meydana geldi. Fotoğraf: Córdoba Polisi

Córdoba'da şiddetli yağmur, tahliye edilenler, Suquía Nehri'nin sular altında kalması ve birçok mahallenin elektriksiz kalması

Bu Çarşamba günü güçlü fırtınalar Córdoba şehrini vurdu. Bu sabah kaydedilen trafik kazasının ötesinde, yerel yetkililer şunları bildirdi: İki saat içinde 90 milimetre düştü. Su basmış sokaklar, elektriksiz kalan birçok mahalle ve başkent Córdoba'da merkezi bir otele götürülen altı tahliye edilmiş kişi (dört yetişkin ve iki çocuk) var. Suquía Nehri'nde güçlü bir sel de bildirildi.

Córdoba Belediyesi Sivil Savunma Genel Müdürü Pablo Altamirano, sabah saatlerinde toplam 96 acil çağrı. Bunlar arasında devrilen ağaçlar, sular altında kalan sokaklar ve elektriksiz mahalleler de var.

Bu arada 103 numaralı Sivil Savunma, eyalet başkentinin farklı yerlerinde halihazırda 162 şikayet kaydetti.