Córdoba'da vahşice öldürülen kız Aralí'nin halası bunu söylüyor

KristoY

Global Mod
Global Mod
Telefonun diğer ucundaki ses, “Durun, başka bir odaya gidiyorum, çocuklarla birlikte olduğum için konuşamam” diyor.

Bu, annesi Rocío Milagros Rauch'un birinci dereceden kuzeni Betiana Heredia'nın sesidir. Aralí (8), Cuma gecesi ile Cumartesi sabahı arasında öldürülen kız Başkent Córdoba'nın 255 kilometre güneydoğusunda bulunan 11.000 nüfuslu Brinkmann kasabasındaki evinde geçirdi.

Evindeki çocuklar, Aralí'nin küçük erkek kardeşlerinden ikisi. Aralí'nin işlediği suça neden olan ardı ardına yapılan operasyonlar, tutuklamalar ve adli işlemler başladığından beri yargı kararıyla Aralí'nin bakımına bırakılmışlar. Betiana ve birçok kasaba sakini için bu öngörülebilir bir suçtu.

Kadın, Aralí'nin henüz birkaç aylıkken onun vesayeti altında olduğunu ancak kısa bir süre sonra onun vesayeti altında olduğunu söylüyor. Ciddi bağımlılık sorunlarına rağmen anneye iade ettiler. Betiana acıyla kuzenine bir “katil” muamelesi yapıyor ve Devletin kızı ve beş küçük erkek kardeşini izleme konusunda ciddi bir ilgisizlik gösterdiğini doğruluyor.

Kadın anlattı Zurna Cumartesi günü bununla övündü tuhaf bir şeyler oluyordu yeğenlerini her hafta sonu gittiği kilisenin yemek odasına götürmek için aldığında. Bu her cumartesi yaptığı bir şey ama bu sefer tuhaf bir şey fark etti.

9:00'da Caseros'un evinin önünde arabadan indi ve Ezequiel Simeone onun yanındaydı. Gözaltına alınanlardan biri olan adam Suçun baş şüphelisi Aralí'nin üvey babası ve dört küçük erkek kardeşinin babası.

Cordova. Bir kızı öldürüp yanıltmak için ateş yakıyorlar. Fotoğraf: The Voice

“Her cumartesi olduğu gibi eve uğradım ve Simeone bana yardım etti. Çocukları sorduğumda bir tanesinin dedesi tarafından götürüldüğünü, diğer ikisinin ise başka bir yerde olduğunu ve üç tane kaldıklarını söyledi. Bu üçü arasında Aralí de vardı. Onu görmediğim için ona sordum ve bana uyuduğunu söyledi. “Ben de ona onu kiliseye götürebilmek için uyandırmasını söyledim ama o bana annesinin cumadan beri orada olmadığını ve diğer şeyleri anlatmaya başladı.”

Sonunda kadın, Aralí'nin erkek kardeşlerinden yalnızca birini, en küçüklerinden birini aldı. Dava anına kadar mevcut olan tüm bilgiler kızın zaten öldüğü varsayımına yol açacaktır o sırada cumartesi sabahı saat 10.

Cordova. Bir kızı öldürüp yanıltmak için ateş yakıyorlar. Fotoğraf: polis
Cordova. Bir kızı öldürüp yanıltmak için ateş yakıyorlar. Fotoğraf: polis

Aralí'nin cesedi, Cumartesi günü saat 13.00'ten sonra evde çıkan yangınla ilgili ihbara yanıt veren Gönüllü İtfaiyeciler tarafından bulundu. Otopside öyle belirlendi Alevlerden veya karbon monoksit boğulmasından ölmedi. Özellikle yangın başlamadan önce ölmüştü.

Bu nedenle Simeone ve suç ortağı Cristian Varela'nın, Yanıltacak senaryo kurmaya çalıştılar müfettişlere her şeyin trajik bir sonla biten bir aile kazası gibi görünmesini sağladı. Beş kardeşi, yaşları 9, 7, 5, 2 olan üç erkek ve iki kız ve iki aylık bir bebek olan Aralí ile birlikte yaşıyordu.

Öngörülebilir trajedi

Betiana için Aralí'nin ölümü ve kendisinin ve kardeşlerinin bunca yıl boyunca çektiği acılar önlenebilirdi Eğer küçüklerin korunmasına ve adalete adanmış kuruluşlar zamanında harekete geçmiş olsaydı.

-Trajedi öncesinde o evin atmosferinde neler görülüyordu?

-Herkes biliyordu. Tacizin olduğu, kavgaların olduğu, tartışmaların olduğu, uyuşturucu tüketiminin, alkol tüketiminin, partilerin olduğu bir ortamdı. Bütün bunlar o ortamda yaşandı.

-Bu uzun zamandır devam eden bir şey mi?

-Evet, evet, evet. o vardı tüketim sorunları uzun zamandır.

-Çocukların birkaç kez yakınlarının bakımında olduğu öğrenildi. Hiç başınıza böyle bir görev geldi mi?

-Bir zamanlar ölen kızla uğraşmak zorunda kaldım. Onu bebekken doğurdum ve yaklaşık üç ay sürdü. Her zaman olduğu gibi öncelikli olduğu için anneye iade ediyorlar. Ancak Nasıl bir şey olduğunu bilmeden bunu yapıyorlar ve çocukların annelerinin yanında nasıl olacaklarını asla öğrenemiyorlar. Ruhumda çok derin bir çaresizlik ve acı var. Hepsinden önemlisi, hâlâ yas tutamıyorum, çünkü çocuklarım yanımda ve çocuklara bakabilmek için güçlü olmam gerekiyor.

Rehabilitasyonlar

Betiana iki çocuk annesi ve aynı zamanda büyükannesidir. Bir süre öncesine kadar bu cehennemden kurtardığı Rocío'nun annesiyle çok yakın bir ilişkisi vardı. Aralí'nin büyükannesinin bu günlerde çok hassas bir sağlık durumundan geçtiğini söylüyor. Ve onu bir süredir görmedi.

“Teyzem Rocío'nun annesiyle birlikte onu birkaç kez rehabilitasyon merkezlerine götürdük” diyor ve ekliyor: “Kanyonun dibindeydik ama asla dışarı çıkmayı başaramadım çünkü o hiçbir zaman iradesini belirlemedi.”