Chubut'ta bir plajda cankurtaranlarla bir turist arasında şiddetli bir kavgaya yol açan hakaret

KristoY

Global Mod
Global Mod
Yazı geçirmek için Arjantin'in sahil beldelerini seçen turistler için yılın ilk hafta sonu, hava koşullarıyla birlikte şanssız geçti. İçinde Çubutbirçok kişinin eğlenmeye geldiği yer Birlik PlajıOcak güneşi alışılmadık bir şiddet eylemiyle gölgelendi. Bir anlık rahatlama neye yol açtı? hakaretler, provokasyonlar ve vahşi bir kavga şikayet ve iki cankurtaran dışarı atılmasıyla sona erdi. Dava internette yayıldı ve Vali “Nacho” Torres bile bu konuda konuştu.

Olağandışı olay bu Pazar öğleden sonra meydana geldi ve bir turist tarafından filme alındı Bir turist ile cankurtaran arasındaki tartışmanın büyüdüğünü görünce durumu cep telefonuyla kaydetmeye başladı.

Çatışma sahilin bir bölümünde meydana geldi.Su sporları yapmak isteyenler önceliklikano, sörf veya rüzgar sörfü gibi. Orada bir adam suya girmek istedi ve cankurtaranlardan biri ona yaklaşarak tahtaların bulunduğu yerden uzaklaşmasını istedi. Bunu açıklığa kavuşturmakta fayda var Burası yelkencilik için tercih edilse de denize girmek yasak değil.

Jornada gazetesine göre, plaj kurtarma ekibinin başkanı Luis “Dungui” Torres, “Adam alanın ortasındaydı ve cankurtaran ona kaçması gerektiğini söylemek için yaklaştığında sinirlendi” dedi.

O andan itibaren bir turist çekime başladı. Adamın her zaman oraya yüzmeye gittiğini söylediği ve tartışmaların ortasında cankurtaranlardan biri olan genç bir adamın ona aşağılayıcı bir şekilde bağırdığı duyuluyor: “Neyle yıkanacaksın? Seni asla anlatılamaz şişman bir adam olarak görmedim. Al şunu, seni bok herif”.

Hakaretler, saldırganın üstüne çıkmaya çalışan ve sonunda bunu yapmasını engelleyen diğer cankurtaranları itip yumruklayan turistin tepkisine neden oluyor.

Videoyu çeken kadın, “Hayır, hayır, dur!” diye bağırırken, orada bulunanlardan kavgayı durdurmalarını istiyor. Sonunda adam oradan uzaklaştırılırken, hakaretler ve itişmeler devam ediyor.

Olay sonucunda ilk etapta iki cankurtaranın görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Bunlar, Jornada'nın da belirttiği gibi, 10 ve 15 yıldır sahilde çalıştıkları için geniş deneyime sahip iki çalışan. Torres, “Protokol, yüzücülerle çatışma durumunda cankurtaranların polisi araması gerektiğini belirtiyor” dedi ve hatalı davrandıklarını kabul etti. Daha sonra Rawson belediye başkanı ve Chubut valisi onların atıldığını bildirdi..

Edinilen bilgiye göre adamın tansiyonu yükseldi ve hastaneye kaldırıldı. Torres, “Adamın kızıyla konuştum ve cankurtaranlar adına özür diledim. Neyse ki durumu iyi. O da bana babasının kötü davrandığını söyledi” dedi.

Vali Nacho Torres ne dedi?

Videonun viral hale gelmesiyle olay hızla eyalet ve ulusal medyaya yansıdı ve hatta Chubut valisi “Nacho” Torres bile konu hakkında konuşmak için dışarı çıktı.

“Dün bilinen ve Playa Unión sahilinde iki cankurtaran tarafından menfur bir şiddet eylemi gerçekleştirirken gözlemlediğimiz görüntüler sonucunda Rawson belediye başkanı Damián Biss ile temasa geçtim ve o da bu kişilerin ilişkilerinin derhal kesildiğini doğruladı. Eylemlerinden dolayı adalete hesap vermesi gereken kamu görevlileri” diye yazdı X hesabına.

Dün Playa Unión sahilinde iki cankurtaranın menfur bir şiddet eylemi gerçekleştirdiğini gözlemlediğimiz bilinen görüntülerin ardından Rawson belediye başkanıyla temasa geçtim. @damianbiss bana bu kişilerin derhal bağlantısının kesildiğini doğruladı… https://t.co/dBONeOCvNb

— Nacho Torres (@NachoTorresCH) 6 Ocak 2025
“Chubut'ta bu tür davranışlara bir daha asla tolerans göstermeyeceğiz, hatta komşularımızın güvenliğini sağlama sorumluluğuna sahip olanların ve tüm Chubut vatandaşlarının önünde her zaman örnek davranış sergileme yükümlülüğüne sahip olanların bu tür davranışlarına daha da az tolerans göstereceğiz” diye devam etti.

Aynı anlamda Belediye Başkanı Biss de yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi:“Bu tür şiddet eylemlerine tolerans göstermemiz mümkün değil.”.

“Bu özel gerçek, Birliğin yıllardır yürüttüğü ruhu ve performansı temsil etmiyor. Sorumluların hoşnutsuzluğu, komşularımıza örnek davranış ve özen göstermesi gerekenler için örnek bir önlem olarak derhal olacaktır.” sonucuna vardı.