Bir öğretmen öğrencileri için nasıl referans oldu?

KristoY

Global Mod
Global Mod
Federico Ferraro, Valle Escondido, Córdoba'da bulunan Salesiano Teknik Enstitüsü “Villada”nın son sınıf öğrencilerinin aldığı Elektronik ve Final Projesi öğretmenidir. Ancak görevleri içeriği öğretmek ve karneleri tamamlamakla sınırlı değildir. Bunun yerine, sınıfta öğrencilerini cesaretlendiriyor: Öğrenilen bilgilerin uygulamaya konulması için gerçekliğe dahil olun.

Çalışmaları onu, Clarín ve Zürih Arjantin tarafından desteklenen ve ülke çapındaki okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin eğitimsel mükemmelliğini tanıyan bir girişim olan İlham Veren Öğretmenler Ödülü'nün altı finalistinden biri yaptı.

Eğitim yaklaşımınız öğrencilerine dünyaya bir pencere açılmasını öneriyor: bulundukları bölgenin sosyal, ekonomik ve üretim sorunlarını inceleyerek, çözümlerin öncüsü olacak projeler geliştirdiklerini.

Öğretmen Federico Ferraro şöyle açıklıyor: “2016 yılında mottosu sorunu bulmak, araştırmak ve elektronik kullanarak çözüm üretmek olan bir çalışma metodolojisi uyguladım.”

“2016 yılında projelerde farklı bir çalışma metodolojisi uyguladım. Onlardan şunu veya bunu yapmalarını istemek yerine talimat şuydu: Sorunu bulun, araştırın ve çözüm üretin elektronik kullanıyor” diye açıklıyor öğretmen.

Metodolojideki bu değişiklik öğrencilerin kendi eğitim süreçlerine katılımlarını arttırmış, sınıftan ayrılmalarına, insanlarla konuşmalarına ve iletişim kurmalarına yol açmıştır. sorunları yaratıcı bir şekilde çözmek. Proje çeşitliliği oldukça arttı.

“O yıldan beri rehabilitasyonla ilgili projeler spor yaralanmaları, tarım, sanayi, gastronomi, plastik geri dönüşümü, yol güvenliği, hayvancılık, engellilere yardım, su bakımı, yaşlı bakımı vb.,” diye listeliyor Federico heyecanla.

Federico'nun getirdiği tek değişiklik bu değildi. Aynı zamanda geleneksel olarak sınıfların odak noktası da değişti. “Herkes notlarla ilgili endişe duyuyor; bu rakamların gerçeği yansıttığını varsayıyorlar. Çocuk eve geldiğinde ona öğrenip öğrenmediğini değil, değerlendirmede kaç puan aldığını soruyorlar” diye eleştiriyor. Onun için Önemli olan öğrencilerin materyali öğrenmesi ve anlamasıdır. İyi not almanın baskısıyla dikkatinizin dağılması veya bunalmak yerine etkili bir şekilde.

“Projelerle çocukların dünyasını genişleten bağlamlar yaratıyoruz. Bu onların nereye gideceklerini, ilgi alanlarını fark etmelerini ve gelecekte hangi mesleği takip edeceklerini belirlemelerine yardımcı olur. Bence lisenin en önemli görevi bu. “Bir çocuk bundan sonra ne olmak istiyorsa onu bulsun”diyor.

Federico ve öğrenci grubu için en önemli dönüm noktalarından biri, 2022 yılında Ulusal Uzay Faaliyetleri Komisyonu'nun (CONAE) CANSAT adlı yarışmasına katılmaya karar vermeleri oldu. Ülkenin her yerinden takımları bir araya getiren bu yarışma, minyatür bir uydu tasarlamanın ve inşa etmenin zorluğu. Federico, “Ülkenin dört bir yanından toplamda yaklaşık 450 takım kaydoldu ve biz de kazanan beş kişiden biri olduk” diye kutluyor.

Bu zafer sadece öğrencilerinin sıkı çalışmasının takdiri değildi, aynı zamanda süreç ve deneyim odaklı bir eğitimin nasıl beklenmedik kapılar açabileceğinin de bir kanıtıydı.

Federico'nun hikayesi, profesyonel deneyim, öğretme tutkusu ve öğrenmeye yönelik yenilikçi yaklaşım birleştirildiğinde sonuçların gerçekten önemli olabileceğinin açık bir göstergesidir. Salesian Teknik Enstitüsü “Villada”daki öğrencilerinin ufuklarını genişletmeye olan bağlılığı, yeni nesil öğrencileri yalnızca eğitimli teknisyenler olmaya değil aynı zamanda aynı zamanda eğitimli teknisyenler olmaya da teşvik ediyor. geleceğin zorluklarıyla yüzleşmeye hazır, eleştirel ve proaktif vatandaşlar.

İlham Veren Öğretmenler Ödülü

İlham Veren Öğretmenler Ödülü'nün altı finalistinin hikayelerini öğrenmek için www.premiodocentesqueinspiran.com.ar adresini veya yarışmanın sosyal ağlarını ziyaret edin. Facebook'ta “İlham Veren Öğretmenler” ve Instagram'da @docentesqueinspiran.

Clarín ve Zürih Arjantin tarafından desteklenen İlham Veren Öğretmenler ödülü, ülkemizdeki en ilham verici öğretmenlere bir saygı duruşu niteliğindedir.

Bu takdir, öğrencileri üzerinde belirleyici bir iz bırakan olağanüstü öğretmenlerin ilham verici hikayelerini yayarak, tüm toplumu daha iyi eğitim için harekete geçirmeyi amaçlamaktadır.