Bir Arjantin, dünyanın en iyi öğretmeni için 10 finalist arasında kaldı

KristoY

Global Mod
Global Mod
“Dünya gezegeninde en iyi mesleğim var,” diyor Karina Sarro, konuşmanın ortasında Zurna. Ve tartışacak. Her gördüğünde hissettiğini söylüyor Öğrencilerinizin öğrenmesive her şeyden önce Onlara söylediklerinde ve teşekkür ettiklerinde ne öğrendikleri için.

Sarrro, Buenos Aires'in batı Conurbano'sunda Moreno'dan. Ekibine girmek Bu oyunun dört okulu. Moreno Ulusal Üniversitesi'ne, iki yetişkin okulunda ve bir lisede ve “Konteyner Okulu”sınıfların o kadar sıcak olduğu yerlerde, yaz aylarında ayrılmak zorunda olduğunu söylüyor ve bir ağacın altında öğretin.

Tartar uzmanlaşmış Sınıftaki teknoloji uygulaması. Evet, bu sınıflarda bile pek çok eksiklik.

Sınıfta. Arjantin öğretmeni Karina Sarro, dünyanın en iyisinden biri olarak seçildi.

Batı'da yaptığı iş için Buenos Aires Sarro, Varkey ve UNESCO Vakfı tarafından seçildi, örneğin Dünyanın en iyi on öğretmeninden biriKüresel Öğretmen Ödülü'nde “Nobel Eğitimde Ödülü” gibi bir şey.

Tertro karşı yarıştı 89 ülkeden 5.000'den fazla aday. Kazanan alacak bir milyon dolar Ve 11-13 Şubat tarihleri arasında Dubai'de yapılacak olan Dünya Hükümetleri'nde (Dünya Hükümeti Zirvesi) açıklanacak. Karina hazır olacak.

Öğretme konusunda tutkulu

Karina Sarro, Moreno Üniversitesi'nde öğretmenler ve daha sonra iletişim bilimleri okudu. Sonra bir tane yaptı Eğitim ve yeni teknolojilerde uzmanlaşma Flacso'da. Ve şimdi Avrupa Üniversitesi'nde okumaya devam ediyor.

Ama sadece çalışmalar değil, aynı zamanda üretiyor. O yazıyor Dördüncü kitabı Sürükleyici teknolojiler üzerine. Bunun açıkladığı öğretmenler için tasarlanmış bir metin olduğunu açıklar. Sınıflarda nasıl yeni teknolojiler uygulanabilir: Artırılmış gerçeklikten sanal veya karışık.

Sınıfta. Arjantin öğretmeni Karina Sarro, dünyanın en iyisinden biri olarak seçildi.

“Tüm öğretmenlerin bu teknolojileri sınıflarında uygulayabilmesini çok isterim” diyor Tarre.

– Bu ekipler pahalı, bunları eksiklik bağlamlarında nasıl uygularlar? O sorar Zurna.

– Olabilmek. Örneğin, kartonu kartonla silahlandırıyoruz (sanal gerçekliği görmek için Google'ın gözlükleri). Bakmak için bir şişenin dairelerini kullanıyoruz.

Milyon dolar kazanırsanız ne yapacaksın? Karina Tarro açık. Hesap Nedir Armando bir eğitim danışmanıdaha fazla öğretmenin sınıflarda teknolojiyi kullandığını teşvik eder.

“Benim fikrim güç Deneyimi tüm Arjantin Cumhuriyeti'ne çoğaltın. Çoğu öğretmeni hassaslaştırabilmek, onlara yardım edebilmek, sürekli eğitimi olan daha fazla öğretmen eğitimi var. Tutkuluyum ve yaymak istiyorum ”diyor.

Ödül

Küresel Öğretmen Ödülü yılda bir kez yapılır ve zorunlu eğitim okullarında faaliyette bulunan öğretmenlere açıktır. Adayların öğretime haftada en az 10 saat ayırmaları gerekir.

Küresel Öğretmen Ödülü'nü isteyen öğretmenler, öğretim uygulamalarında, yerel zorlukları ele almak için nasıl yenilik yaptıklarını, ulaşan gösterilebilir öğrenme sonuçlarını, sınıfın ötesinde topluluk üzerindeki etkileri, öğrencilerin küresel vatandaşlarda olmalarına yardımcı olurlarsa, nasıl değerlendirilir. Öğretim mesleği gelişir ve dış kuruluşların tanınmasını sağlarlarsa.

Bu yılki diğer dokuz finalist Mansour Almansour (Suudi Arabistan), Tionge Mtambo (Malavi), Erick Hueck (ABD), Brett Dascombe (Avustralya), Mohammad Imran Imran Khan Mewati (Hindistan), muumamd Namzi (Hindistan). Malezya), Celine Haller (Fransa) ve Ambash Chandar (Yeni Zelanda).

Çok bak

Daha az öğrenci, daha fazla sınıf: fırsat bu mu?

Daha az öğrenci, daha fazla sınıf: fırsat bu mu?

Çok bak

Komplo çağında ESI ve sahte haberler

Komplo çağında ESI ve sahte haberler